Dia de les persones amb Discapacitat

3 des.

El 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’objectiu d’aquest dia és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat, així com conscienciar sobre la seua situació en tots els aspectes de la vida.

En 2020, el lema de la campanya és “Un dia per a tots”, i es vol fer veure que la discapacitat forma part de la condició humana, ja que tots, en algun moment de les nostres vides, podem experimentar una discapacitat temporal o permanent; i la societat ha d’estar preparada per a això.

L’Agenda 2030 es compromet a “no deixar a ningú arrere”. I per a això cal garantir la seua integració i igualtat.

Les persones amb discapacitat són la minoria més àmplia en el món, i solen tindre més dificultats que altres col·lectius en tots els nivells, sobretot en l’accés a l’educació, al mercat laboral, i dificultats econòmiques.

La Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada en 2006 i signada per 180 països diu: “L’accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat són drets fonamentals”. I demana que les persones amb discapacitat puguen portar una vida independent i participar de manera activa en el desenvolupament de la societat. També sol·licita als Estats que prenguen les mesures apropiades per a donar-los ple accés a l’activitat quotidiana i eliminar tots els obstacles a la seua integració.

Per la nostra part, hem de reivindicar que es complisquen aquests drets i afavorir la integració plena d’aquestes persones en totes les activitats de la vida diària. Si fem d’aquest “un dia per a tots” serà més fàcil arribar a aconseguir-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: