Què celebrem en Halloween?

30 oct.

Halloween és una festivitat tradicional heretada de les celebracions d’origen celta, que s’ha estés ràpidament arreu del món i, en especial, pels països anglosaxons.

Fa molts segles a Bretanya, Escòcia i Irlanda (on vivien els celtes), el dia 31 d’octubre se celebrava la festivitat de Samhain, una gran cerimònia per a commemorar “el final de la collita”. Coincidia aquesta celebració amb el darrer dia de l’any segons els antics calendaris celtes i anglosaxons. 

Aquesta festivitat marcava el moment en què els dies s’anaven fent més curts i les nits més llargues. Els celtes, igual que moltes cultures prehispàniques, creien que en Samhain els esperits dels morts tornaven a visitar el món dels mortals.

El costum era deixar menjar i dolços fora de les seues cases en manera d’ofrena. D’altra banda, era comú encendre ciris per a ajudar les ànimes dels morts a trobar el camí cap a la llum i descans al costat de Lugh, déu del Sol.

Amb l’arribada del cristianisme s’establí el primer dia de novembre com a Dia de Tots Sants. En aquell moment, el 31 d’octubre es convertí en All Hallows Eve (és a dir: “vigília de Tots Sants”) d’on va sortir la paraula Halloween.

Moltes de les tradicions de Halloween es van convertir en jocs infantils que els immigrants irlandesos portaren als Estats Units en el segle XIX. A partir d’aquí, la tradició, per la colonització cultural dels Estats Units d’Amèrica, es va començar a estendre per la resta del món, i fins i tot ha arribat a absorbir els costums que portava associats el Dia de Tots Sants, passant alguna de les seues tradicions a la vigília.

I aquesta tradició ha arribat fins ací, el Casal Jove de Benicassim, on ens agrada molt aquesta festivitat i sempre la celebrem d’una manera especial. Enguany no podem celebrar-la com ens agradaria però les nostres activitats de hui i demà (com totes les que hem fet des de fa unes setmanes) tindran molt a veure amb Halloween, així que vine a celebrar Halloween amb nosaltres!!

https://www.ngenespanol.com/traveler/cual-es-el-origen-de-halloween-samhain/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: