Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut 15 de juliol

15 jul.

15j_poster_yo_reconozco_color

El dilluns dia 15 de juliol és el Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut. L’objectiu d’aquesta celebració és cridar l’atenció sobre la necessitat del desenvolupament d’aptituds que permetin als i les joves d’avui fer una millor transició al món laboral.

En l’actualitat hi ha 1.200 milions de joves d’entre 15 i 24 anys que representen el 16% de la població mundial. La participació activa dels joves és fonamental per a aconseguir societats sostenibles, inclusives i estables per a aconseguir les nostres metes de cara a 2030, i per a evitar les pitjors amenaces i desafiaments, inclosos els impactes del canvi climàtic, la desocupació, la pobresa, la desigualtat de gènere, els conflictes i la migració.

No obstant això, els joves tenen gairebé el triple de probabilitats que els adults d’estar aturats i de fer treballs de baixa qualitat, d’enfrontar-se a desigualtats en el mercat laboral i la transició de l’escola a un lloc de treball pot ser llarga i insegura.

L’educació i la formació són crucials per a triomfar en el mercat laboral, però també el voluntariat, com a eina de creixement personal. Els joves són persones corrents amb habilitats extraordinàries. La joventut d’avui té habilitats molt diferents a altres generacions, les experiències de voluntariat, associacionisme i l’educació no formal ens ofereixen aprenentatges molt valuosos i hem de visibilitzar-los en positiu per a impulsar el seu desenvolupament personal i professional.

Reconeix, un projecte liderat per la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, en col·laboració amb la Federació Didania i ASDE Scouts d’Espanya, i que compta amb el suport del INJUVE, té com a principal objectiu articular una xarxa nacional d’organitzacions que impulsin el reconeixement de les competències i habilitats, obtingudes a través de l’acció voluntària, que milloren l’ocupabilitat dels i les joves. Precisament, per a celebrar el Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut, des de Reconoce s’ha posat en marxa una campanya que busca visibilitzar la importància de reconèixer i invertir en les competències juvenils.

 

logo injuve

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: