El dilluns dia 15 de juliol és el Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut. L’objectiu d’aquesta celebració és cridar l’atenció sobre la necessitat del desenvolupament d’aptituds que permetin als i les joves d’avui fer una millor transició al món laboral.
En l’actualitat hi ha 1.200 milions de joves d’entre 15 i 24 anys que representen el 16% de la població mundial. La participació activa dels joves és fonamental per a aconseguir societats sostenibles, inclusives i estables per a aconseguir les nostres metes de cara a 2030, i per a evitar les pitjors amenaces i desafiaments, inclosos els impactes del canvi climàtic, la desocupació, la pobresa, la desigualtat de gènere, els conflictes i la migració.
No obstant això, els joves tenen gairebé el triple de probabilitats que els adults d’estar aturats i de fer treballs de baixa qualitat, d’enfrontar-se a desigualtats en el mercat laboral i la transició de l’escola a un lloc de treball pot ser llarga i insegura.
L’educació i la formació són crucials per a triomfar en el mercat laboral, però també el voluntariat, com a eina de creixement personal. Els joves són persones corrents amb habilitats extraordinàries. La joventut d’avui té habilitats molt diferents a altres generacions, les experiències de voluntariat, associacionisme i l’educació no formal ens ofereixen aprenentatges molt valuosos i hem de visibilitzar-los en positiu per a impulsar el seu desenvolupament personal i professional.
Reconeix, un projecte liderat per la Confederació de Centres Juvenils Don Bosco, en col·laboració amb la Federació Didania i ASDE Scouts d’Espanya, i que compta amb el suport del INJUVE, té com a principal objectiu articular una xarxa nacional d’organitzacions que impulsin el reconeixement de les competències i habilitats, obtingudes a través de l’acció voluntària, que milloren l’ocupabilitat dels i les joves. Precisament, per a celebrar el Dia Mundial de les Habilitats de la Joventut, des de Reconoce s’ha posat en marxa una campanya que busca visibilitzar la importància de reconèixer i invertir en les competències juvenils.
Deixa un comentari