Revista d’Educació Social. Número 30.

13 maig

res

El concepte de joventut està associat a l’etapa de transició a la vida adulta, a l’emancipació. Al nostre país, Espanya, les competències en polítiques de joventut són autonòmiques, així que en cada territori s’han desenvolupat polítiques de joventut diferents encara que en molts casos similars. Últimament, s’estilen programes relacionats amb l’emprenedoria i l’apoderament juvenil, entre altres temes i enfocaments. La joventut s’entén administrativament a partir dels setze anys, de manera que coincideix amb una part de la franja d’edat atribuïda a l’adolescència, fins a la majoria d’edat. Algunes polítiques públiques i per tant alguns serveis i programes estan orientats tant a l’adolescència com a la joventut. Són els mateixos professionals els que treballen amb ells i elles? Quina formació tenen o haurien de tindre? Els sistemes de protecció a la infància i l’adolescència són assumits per tots i totes com a propis de l’Educació Social, així com d’altres disciplines de l’àmbit social. Passa el mateix amb la Justícia Juvenil. Però, les polítiques de joventut estan relacionades amb l’Educació Social? Certament tots aquells projectes vinculats a l’Educació No Formal i a l’Animació Sociocultural formen part d’un enfocament de construcció de ciutadania i estarien inclosos en el marc de l’Educació Social. Però totes les polítiques de joventut són educació social? D’altra banda, quins són els indicadors d’avaluació que ens mostren els efectes i l’impacte d’aquests serveis i programes públics i que justifiquen la seua existència?

Algunes de les respostes a aquests interrogants les trobareu en aquest número. Unes altres quedaran obertes, al costat de les noves que es desprendran d’altres nous enfocaments que us aportem.

ress

Nota: A més de la navegació en Web d’aquest número, també pot descarregar la revista completa en versió text y pdf 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: