Intercanvis Virtuals Erasmus+

27 abr.

erasmus

Els Intercanvis Virtuals Erasmus+ són una iniciativa recent de la Comissió Europea. Són activitats totalment gratuïtes obertes a la participació de tots els joves de 18 a 30 anys que resideixen a Europa i al Sud del Mediterrani.

Intercanvis virtuals són uns encontres digitals on joves de diferents països es reuneixen per parlar sobre diferents temes. Algunes propostes actuals són Joventut, pau i seguretat, Alimentació sostenible, Combatre el discurs de l’odi, Canvi Climàtic, Globalització i cultura local, entre d’altres. Cada intercanvi compta amb una duració determinada, que pot incloure d’una a deu sessions.

Cada setmana els joves es reuneixen en grups reduïts, a través d’una plataforma virtual per participar en un debat en directe dirigit per facilitadors. En aquestes sessions, comparteixen el seu punt de vista amb altres joves i aprenen a pensar de forma crítica amb curiositat i empatia. Els diàlegs poden complementar-se amb conferències o lectures. L’idioma pot ser anglés, francés i àrab.

Amb aquestes activitats, els joves desenvolupen competències clau com comunicació intercultural, pensament crític, curiositat i autoestima, són més conscients dels estereotips actuals i poden construir relacions d’amistat amb altres joves de cultures diferents.

També hi ha oportunitats de formació per a treballadors juvenils i educadors que volen desenvolupar nous mètodes d’ensenyament.

Més informació

generalitat ivaj logo

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: