El COPCV posa en marxa dues línies telefòniques d’orientació psicològica per a la ciutadania i per a professionals

31 març

disposi

Més de 20 psicòlegs/as amb experiència en emergències i situacions de crisis atendran les trucades de 9:00h a 21:h, durant els set dies de la setmana. El COPCV ha posat en marxa aquest operatiu amb la col·laboració de Psicòlegs sense Fronteres i Psicoemergencias CV.

 

L’excepcionalitat de la situació generada pel contagi massiu de COVID19, està posant a prova a l’ésser humà individual i col·lectivament. Ens estem enfrontant a un context en el qual afloren les emocions més bàsiques, tant les positives com les negatives. La por, és una d’elles, i sorgeix davant la incertesa i al no poder controlar la nostra vida. Si ens desborda, apareixen l’estrés i l’ansietat. Un escenari, que es veu agreujat davant el contagi o defunció d’un ser estimat, si ens veiem afectats per un ERTE, si s’ha de fer front en solitari a la quarantena establida pel govern, o si per exemple, estem desenvolupant el nostre treball des de casa i alhora, tenim menors al nostre càrrec als quals atendre 24 hores en el pla educatiu (escolar) i afectiu.
En aquest moment, més que mai, és important seguir les pautes indicades pels professionals (mantindre rutines, establir un temps per a tasques laborals però també d’oci i per a estar en família, practicar exercici, portar una bona alimentació, etc.). Tot això, amb l’objectiu que ens afecte, ara i en el futur, el mínim possible aquesta nova realitat.
El Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana (COPCV), com a organització que reuneix els professionals experts del comportament humà i per responsabilitat social respecte a la població valenciana, ha habilitat dues línies telefòniques gratuïtes per a atendre psicològicament a, d’una banda, la ciutadania en general (960 450 230), prioritzant a famílies amb menors al seu càrrec i familiars de malalts o morts; i per una altra, a professionals sanitaris, cossos de seguretat, i altres intervinents (960 450 231) donat els complicats moments pels quals estan passant.
El dispositiu del COPCV, posat en marxa amb la col·laboració de Psicòlogues i Psicòlegs sense Fronteres i Psicoemergencias CV, està compost per més de 20 professionals de la Psicologia amb àmplia experiència en emergències i situacions de crisis que, des del 27 de març de 9:00h. a 21:00h. i durant els set dies de la setmana, atendran a totes aquelles persones que ho sol·liciten. Els experts treballaran tenint en compte dos nivells d’actuació segons la gravetat: aportant via telefònica recomanacions i tècniques a ciutadans que presenten estrés, ansietat o insomni, per exemple; o a través de videoconferències si es contemplen casos més greus.

dispo2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: