Cartes d’ànim per a pacients amb coronavirus

26 març

Una iniciativa solidària perquè els malalts pel coronavirus puguen rebre cartes de suport i ànim durant el seu aïllament als hospitals

La crisi sanitària del coronavirus ha posat al país en estat d’alarma i la població ha de romandre a casa almenys 15 dies per a evitar que el virus es continue propagant. Amb les mesures d’aïllament sorgeixen moltes iniciatives culturals i plans per a fer a casa i gaudir del cinema, teatre, poesia i concerts en directe.
Una de les últimes iniciatives solidàries que circula per les xarxes és l’àudio d’una sanitària de l’Hospital Princesa de Madrid que demana als ciutadans que envien cartes anònimes per als pacients ingressats pel coronavirus que romanen aïllats sense contacte de la seua família i amics.
Madrid és el focus principal del brot és Espanya i segons relata la sanitària els pacients de coronavirus “estan aïllament brutal, completament sols, separats de les seues famílies, molts d’ells saben que els seus familiars també estan en altres habitacions sols, o intubados en l’UCI o que fins i tot s’estan morint i han de fer front a aqueixa soledat que els metges passem, perquè és la norma, només una vegada al dia a veure’ls”. Els pacients estan completament aïllats i amb molta ansietat sobre la seua malaltia. Afig que fins i tot els pacients que es curen després tenen molt estrés posttraumàtic per tot l’aïllament.
Per això s’anima a la gent que està a casa durant la quarantena a escriure cartes anònimes per a pal·liar la soledat dels malalts.

Com enviar una carta anònima a pacients amb coronavirus?

Cada persona pot enviar una carta d’ànim anònima al correu cartes.vencerem.covid19@gmail.com amb un missatge de suport per als pacients ingressats que passen el dia aïllats dels seus familiars i sers estimats.
El contingut de la carta és lliure, però animen que qui vulga escriga el seu nom, edat i al que es decidisca, perquè la persona malalta puga imaginar o puga posar cara a qui li envia la carta.
La idea és que quan el metge passe a veure al pacient puga fer-li lliurament d’una de les cartes que ha rebut per a fer-los arribar ànims i bones vibracions en aquests moments difícils.
A causa de l’acolliment que està tenint la iniciativa, el propòsit és que les cartes no sols arriben a l’Hospital Princesa, sinó que puguen arribar a altres hospitals d’Espanya amb pacients de coronavirus.

No et conec però ací estic

En la mateixa línia, ha sorgit una altra iniciativa sota el nom No et conec però ací estic per un grup de joves que des de la Fundació Tatiana Pérez de Guzmán el Bo, volen generar un impacte social lluitant per combatre l’aïllament.
El projecte consisteix a escriure una carta des de casa que comence amb el lema ‘no et conec però ací estic’ on podràs afegir cites, oracions o paraules d’alé i d’afecte. Envia la carta noteconozcoperoaquiestoy@gmail.com i ells faran arribar la teua carta a la persona que més ho necessite en aqueix moment.

Des de casa també pots ajudar. Et sumes?

#SOMDELCASAL          #TOTEIXIRÀBÉ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: