L’IVAJ LLANÇA ‘RE-PRESENTA’T’, UNA INICIATIVA PIONERA OBERTA A JOVES DE 12 A 30 ANYS

21 febr.

repr

Dos representants juvenils, un noi i una noia, es triaran per sorteig per a formar part del consell rector de l’IVAJ, per a propiciar la participació juvenil directa i igualitària.

L’IVAJ ha llançat ‘Re-presenta‘t’, dirigida a joves de 12 a 30 anys de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu de seleccionar per sorteig a dues persones – una noia i un noi- perquè formen part del consell rector de l’IVAJ.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha manifestat que “amb aquesta iniciativa advoquem per sistemes de participació directa i igualitària”. La forma més habitual d’elegir representants és mitjançant el vot, però “volem explorar nous mecanismes igual o més democràtics, com per exemple l’elecció per sorteig, en la qual totes les persones som igual de vàlides i tenim el mateix dret a representar-nos i prendre decisions”, ha explicat.

Martí ha destacat que, en la Comunitat, “la participació juvenil té en compte tant a les entitats juvenils com als grups de joves i a les persones joves considerades individualment”.

Aquestes persones joves participaran amb veu i vot en les reunions del consell rector de l’IVAJ, l’òrgan de representació i participació en el qual es prenen les principals decisions sobre les línies d’acció a seguir i s’aproven i avaluen documents com l’Estratègia Valenciana de Joventut.

Durant les sessions compartiran la representació de la joventut amb membres del Govern, representants del Consell Valencià de la Joventut, de les diputacions, dels municipis o de professionals de joventut.

 Més informació

#SOMDELCASAL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: